CHOKLADTÅRTA MED TRYFFEL
Lagom kladdig och med fantastisk chokladtryffel ovanpå.
Receptet gäller för 22 bitar
Ingredienser:
225 g Smör
4,5 dl strösocker
1,5 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
3 st ägg
3 dl vetemjöl
Tryffel:
3 dl vispgrädde
3 msk Smör
300 g mörk choklad eller blanda med mjölkchoklad om man vill ha ljusare tryffel.
(0,5 dl socker)
Flagad mandel
Silverkulor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 30 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten.
Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över mandel och silverkulor. Låt stå kallt minst 1 timme för servering. Skär i smala bitar.
Orginalrecept: http://www.arla.se/recept/chokladtarta-med-tryffel/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar